Warning: Undefined variable $code in /home/u742399910/domains/nordicceylon.fi/public_html/wp-content/themes/woodmart/inc/classes/class-activation.php on line 147

Warning: Undefined variable $data in /home/u742399910/domains/nordicceylon.fi/public_html/wp-content/themes/woodmart/inc/classes/class-activation.php on line 147

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/u742399910/domains/nordicceylon.fi/public_html/wp-content/themes/woodmart/inc/classes/class-activation.php on line 147

Warning: Undefined variable $dev in /home/u742399910/domains/nordicceylon.fi/public_html/wp-content/themes/woodmart/inc/classes/class-activation.php on line 147
Ceylon Black Pepper - Nordic Ceylon

Ceylon Svartpeppar

Svartpeppar, den mest konsumerade kryddan i världen, tas från bären (eller från 'stenfrukterna') av växten Piper nigrum. Sri Lanka producerar och exporterar Ceylon svartpeppar över hela världen.

Ceylonpeppar är särskilt eftertraktad på den internationella marknaden eftersom den är ganska rik på piperin, alkaloiden som ger den en distinkt skärpa på grund av sin terror. Som ett resultat får Ceylon-peppar från Sri Lanka ett premiumpris på den internationella kryddmarknaden.

Smaken av srilankansk svartpeppar är rikt aromatisk, med blommiga och citrusaktiga toner, samtidigt som den behåller en stark skärpa. Beroende på skördetidpunkt och efter skördeförfarande kan det finnas olika typer av peppar: grönpeppar, svartpeppar, rödpeppar och vitpeppar. För svartpeppar plockas Piper nigrum-bären när de är gröna och något omogna, sedan blancheras de och torkas i solen. Detta gör den mycket rik på eterisk olja. Den svarta färgen beror på den oxidation som sker under torkningen.

Idag har rent peppar av srilankanskt ursprung en stor internationell efterfrågan, och köpare är mer intresserade av att upptäcka kryddor som kommer från ett specifikt "terroir" precis som viner. Ceylonpeppar exporteras huvudsakligen till Indien, Tyskland och USA och har en växande efterfrågan från Australien och Kanada.

Användning av Svartpeppar

Svartpeppar hjälper till med viktminskning genom att dämpa aptiten och förhindra bildandet av fettceller. Närvaron av fytonäringsämnen stöder detta syfte. Rik på antioxidanter och den aktiva ingrediensen piperin*, initierar svartpeppar borttagning av fria radikaler som hjälper kemoprevention och kontrollerar eventuell tumörtillväxt och förhindrar tillväxten av cancerceller. Enligt en studie utförd av University of Michigan. I cellstudier har piperin, den naturliga kemikalien som finns i peppar, visat antiinflammatoriska, antioxidanta och anticanceraktiviteter.

Piperin i svartpeppar hjälper till att stabilisera glukosnivån i blodet genom att förbättra dess ämnesomsättning. De antiinflammatoriska egenskaperna som finns i svartpeppar har förmågan att minska förekomsten av tandköttsinfektioner och oroliga infektioner. Svartpeppar sänker nivåerna av LDL-kolesterol och ökar HDL-kolesterol, vilket är bra för människokroppen. Genom att hjälpa till att sänka det dåliga kolesterolet minskar svartpeppar risken för hjärtsjukdomar.

Svartpeppar är ett naturligt antidepressivt medel. Piperin minskar nivåerna av oxidativ stress och skyddar hjärnceller från skador. Det hämmar också frisättningen av monoaminoxidas, som är ansvarigt för depression, samtidigt som det inducerar frisättningen av lyckohormonerna serotonin och dopamin.

Piperin minskar risken för degenerativa hjärnsjukdomar som Parkinsons och Alzheimers sjukdom. 

Shopping cart
Sign in

No account yet?

sv_SESwedish
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account