Warning: Undefined variable $code in /home/u742399910/domains/nordicceylon.fi/public_html/wp-content/themes/woodmart/inc/classes/class-activation.php on line 147

Warning: Undefined variable $data in /home/u742399910/domains/nordicceylon.fi/public_html/wp-content/themes/woodmart/inc/classes/class-activation.php on line 147

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/u742399910/domains/nordicceylon.fi/public_html/wp-content/themes/woodmart/inc/classes/class-activation.php on line 147

Warning: Undefined variable $dev in /home/u742399910/domains/nordicceylon.fi/public_html/wp-content/themes/woodmart/inc/classes/class-activation.php on line 147
Ceylon Cinnamon - Nordic Ceylon

Ceylonin kaneli

Historia

Ceylonin kaneli, jota kutsutaan myös "oikeaksi kaneliksi," on kotoisin Sri Lankasta ja sitä arvostetaan sen ainutlaatuisen maun ja aromin vuoksi. Historiallisesti lännessä säilöntäominaisuuksiensa vuoksi arvostettu kaneli näytti merkittävää roolia maailmanlaajuisessa tutkimusmatkailussa 1400-luvulla. Sri Lanka oli ainoa aito kanelin tuottaja, kuten kauppasopimukset, kuten hollantilaisten kanssa vuonna 1766 tehty Hanguranketha-sopimus, osoittavat.

Alankomaiden ponnistelut lisäsivät suuresti kanelin tuotantoa kesyttämisen ja laajentamisen kautta. Kuvernööri Falck aloitti järjestelmällisen viljelyn vuonna 1767. Kanelin viljely on keskittynyt Sri Lankan rannikkovyöhykkeelle, kattaen noin 45 000 hehtaaria. Kuorinta tapahtuu kahdella pääkaudella: huhti/toukokuu syys/oktober. Ihanteelliset olosuhteet sisältävät kostean ilmaston, jossa vuotuinen sademäärä ylittää 1750 mm ja lämpötilat ovat välillä 25 °C-32 °C.

Ero Ceylonin välillä Kaneli ja kassiakaneli

Ceylonin kanelia ja kasiaa kaupataan molempia kansainvälisesti, mutta Ceylonin kaneli on vähemmän tunnettu ja sitä usein sekoitetaan kasiaan, mikä korostaa tarpeen ymmärtää niiden erot. Johdettu Sri Lankan alkuperäisestä Cinnamomum Zeylanicum blume -kasvista, Ceylonin kanelilla on ohut, paperimainen kuori, joka muodostaa useita kerroksia, kun taas kassialla on karheampi, paksumpi kuori, jossa on vähemmän kerroksia. Ceylonin kanelia, jota kutsutaan "makeaksi kaneliksi" tai "aidoksi kaneliksi", suositaan sen ylivoimaisen makuprofiilin vuoksi, joka johtuu terpeeneistä, joita ei esiinny kassiaassa. Fyysisesti Ceylon-kaneli on vaaleanruskea, hauras ja tarjoaa vaaleampia, kirkkaampia sitruksisia sävyjä, kun taas Cassia on punaruskea, kestävämpi ja maistuu voimakkaammalta ja tulisemmalta.

Lisäksi Ceylon-kaneli sisältää vain vähäisiä määriä kumariinia, luonnollista verenohennusainetta, kun taas Cassia-kanelissa on korkeammat tasot, mikä voi aiheuttaa mahdollisia riskejä maksalle ja munuaisille, jos sitä nautitaan säännöllisesti. Saksan liittovaltion riskinarviointilaitos suosittelee rajoittamaan kassiankulutuksen kahteen grammaan päivässä ja suosittelee Ceylon-kanelia sen alhaisemman kumariinipitoisuuden vuoksi. Hintatietoisesti Ceylon-kaneli on arvokkaampaa, ollen yli 10 kertaa kalliimpaa kuin kassiakaneli. Nämä erot korostavat tietoon perustuvan päätöksenteon tärkeyttä valittaessa kahden lajikkeen välillä.

Käyttö Ceylonin kaneli

Kaneli on tärkeä mauste Sri Lankassa, ja sitä viedään myös jalostettuna tuotteena, kuten öljynä ja jauheena. Sitä käytetään laajasti ruoassa ja juomissa maun ja aromin vuoksi.

Lääkinnällisesti kaneli on rikas voimakkaista antioksidanteista, ja se sijoittuu mausteiden joukossa korkeimmalle. Ceylonin kanelilla on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja se auttaa vähentämään sydänsairauksien riskiä sekä hallitsemaan verensokeritasoja tehokkaasti.

Tutkimukset viittaavat kanelin mahdollisuuksiin syövän ehkäisyssä, vaikka ne perustuvat pääasiassa laboratoriotutkimuksiin. Se toimii luonnollisena elintarvikepreservatiivina ja sillä on sovelluksia lääketeollisuudessa ja kosmetiikassa maailmanlaajuisesti, erityisesti parfyymeissä ja tuoksutuotteissa.

Shopping cart
Sign in

No account yet?

fiFinnish
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account