- Koti
- Ceylonin mustapippuri


Ceylon Mustapippuri
Mustapippuri, maailman eniten kulutettu mauste, saadaan Piper nigrum -kasvin marjoista (tai 'kivimarjoista'). Sri Lanka tuottaa ja vie Ceylonin mustapippuria ympäri maailmaa.
Ceylon-pippuria suositaan erityisesti kansainvälisillä markkinoilla, koska se on melko rikas pippuriinialkaloidissa, joka antaa sille erottuvan pistävyyden sen terävyydestä johtuen. Tämän seurauksena Sri Lankan Ceylon-pippuri myy korkeaan hintaan kansainvälisillä maustemarkkinoilla.
Sri Lankan mustapippurin maku on runsaan aromaattinen, kukkaisten ja sitruksisten vivahteiden kanssa, säilyttäen samalla voimakkaan pistävyyden. Riippuen sadonkorjuun ajankohdasta ja jälkikäsittelyprosessista, voi olla erilaisia pippureita: vihreää pippuria, mustaa pippuria, punaista pippuria ja valkoista. Mustapippurin, Piper nigrum -marjat korjataan, kun ne ovat vihreitä ja hieman kypsymättömiä, sitten ne blanssataan ja kuivataan auringossa. Tämä tekee siitä erittäin rikkaan eteerisissä öljyissä. Musta väri johtuu kuivumisen aikana tapahtuvasta hapettumisesta.
Nykyään puhtaalla Sri Lankan alkuperän pippurilla on valtava kysyntä kansainvälisesti, ja ostajat ovat innokkaampia löytämään mausteita, jotka ovat peräisin tietystä "terroirista" aivan kuten viinit. Ceylon-pippuria viedään pääasiassa Intiaan, Saksaan ja Yhdysvaltoihin, ja sen kysyntä kasvaa Australiassa ja Kanadassa.


Käyttö Mustapippuri
Mustapippuri auttaa painonpudotuksessa tukahduttamalla ruokahalua ja estämällä rasvasolujen muodostumista. Fytoravinteiden läsnäolo tukee tätä asiaa. Runsaasti antioksidantteja ja aktiivista ainetta pippuriinia* sisältävä mustapippuri aloittaa vapaita radikaaleja torjuvan toiminnan, joka auttaa kemopreventiossa ja hillitsee kasvaimen kasvua sekä estää syöpäsolujen kasvua. Michiganin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan. Solututkimuksissa pippuriinilla, luonnollisella kemikaalilla, jota löytyy pippurista, on havaittu olevan tulehdusta estäviä, antioksidanttisia ja syöpää torjuvia vaikutuksia.
Black pepper helps with weight loss by suppressing appetite and preventing the formation of fat cells. The presence of phytonutrients supports this matter. Black pepper, which contains a high amount of antioxidants and the active ingredient piperine*, initiates a free radical-fighting action that aids in chemoprevention, inhibits tumor growth, and prevents the growth of cancer cells. According to a study conducted by the University of Michigan. In cell studies, piperine, a natural chemical found in pepper, has been observed to have anti-inflammatory, antioxidant, and anti-cancer effects.
Mustapippuri on luonnollinen masennuslääke. Piperiini vähentää oksidatiivisen stressin tasoja ja suojaa aivosoluja vaurioilta. Se myös hillitsee monoamiinioksidaasin vapautumista, joka on vastuussa masennuksesta, samalla kun se edistää onnellisuushormonien, serotoniinin ja dopamiinin, vapautumista.
Piperiini vähentää degeneratiivisten aivosairauksien, kuten Parkinsonin ja Alzheimerin taudin, riskiä.